Er zijn in totaal 5 ploegen, waaronder onder ook een Damesploeg alsook een MTB-ploeg. Voor een deel van deze ploegen wordt een routeschema gepubliceerd met de exacte vertrektijden. In de periode van begin april tot eind september zijn er ritten op dindsdag- en woensdagavond. Op vrijdag en in het weekend wordt het gehele jaar gefietst. We vertrekken op het Amerikaplein in Margraten.

A-ploeg

De A-ploeg is een groep die er niet vies van is om eens flink diep te gaan en dat gebeurt dan ook regelmatig. Er heerst een goede sfeer in de groep, dat mede komt door het verschil in leeftijd, zodat het niet alleen "wilde jonge honden" zijn, maar er zitten ook mannen tussen die de dingen wat beter bekijken en zich niet gek laten maken en zo is er een mooie mix ontstaan.

Gemiddelde snelheid: 29-33 km/h, afstanden ritten: 80-130 km, zondagochtend (vertrektijd verschilt tussen 8:00u en 9:00u) en woensdagavond (vertrek 18:30u). Klik hier voor het actuele routeschema.

B-ploeg

De B-ploeg is een groep die het iets rustiger aan doet dan de A-ploeg, maar dat neemt niet weg dat ze er niet vies van zijn om zo af en toe eens goed te zweten. Bij voldoende deelnemers wordt de B-ploeg gesplitst in een snellere (B1) en een minder snellere groep (B2).

Gemiddelde snelheid: 25-30 km/h, afstanden ritten: 70-120 km, zondagochtend (vertrektijd verschilt tussen 8:00u en 9:00u) en woensdagavond (vertrek 18:30u). Klik hier voor de actuele routeschemas van de B1 en B2.

C-ploeg

De C-ploeg bestaat voornamelijk uit fietsliefhebbers in de leeftijd van 55 tot 80 jaar. In de vakantieperiode gaan we zes woensdagen de gehele dag fietsen. De afstand bedraagt dan ongeveer 100 km. Het is een gezellige groep en prestaties worden niet verwacht. Je bent altijd welkom, een helm is verplicht en het is gebruikelijk dat we met een racefiets rijden.

Gemiddelde snelheid: 20-25 km/h, afstanden ritten: 30-60 km, zondagochtend om 9.00u. en woensdagavond om 18.15u.

Damesploeg

In 2018 is TC Vliegend Wiel gestart met een damesploeg. Iedere dinsdagavond en zaterdagmiddag vertrekt deze ploeg voor een tocht door de Zuid-Limburgse heuvels en de mooiste streken bij onze Belgische zuiderburen.

Gemiddelde snelheid: 21-25 km/h, afstand ritten: 40-70 km (met enkele ritten tot 100 km), dinsdagavond om 18.30u., zaterdagochtend om 9.00u. in de zomertijd en zaterdagmiddag om 13.00u. in de wintertijd. Klik hier voor het actuele routeschema.

MTB-ploeg

Iedere vrijdagochtend én zondagochtend, vertrek is op beide dagen om 9:00u. Routes zijn in overleg, waarbij een enkele keer ook met de auto verplaatst wordt naar een startpunt buiten Margraten.