Etienne Korff verraste de Algemene ledenvergadering op 16-02-2018 met een uitgebreid dankwoord voor zijn eerste seizoen bij TC Vliegend Wiel. Etienne woont in Cadier en Keer en meldde zich in mei 2017 als aspirantlid bij TC Vliegend Wiel.

Uit onderstaand dankwoord blijkt dat hij zich thuis voelt in onze vereniging en in het bijzonder de A-ploeg. De vereniging is hier uiteraard blij mee en beantwoordt Etienne's vraag ("Ik wil jullie dan ook vragen of ik alsjeblieft lid mag blijven") met een volmondig ja.

 


Beste leden van TC Vliegend Wiel,

Graag wil ik een woord van dank uitspreken aan de leden van het A-team. Ik zal dat op zijn Huilands doen, want anders kan mijn collega het weer niet volgen.

Gelieve mij vanavond niet te taggen op facebook want sinds ik in Keer verteld heb wel eens met deze club mee te fietsen, ben ik mijn leven niet zeker. Toen ik liet vallen dat Camille in de zomer graag met Kenny en mij mee wilde naar de Alpen, moest ik het 12 persoons chalet omboeken naar een 5 mans chalet. Dat gemeentehuis dat van Keer naar Margraten verplaatst werd, doet nog altijd ondraaglijk veel pijn.

De grap dat ze bij RKVVM nog een penningmeester zoeken als ik bij Keer over mijn kloten krijg dat ik teveel uitgeef, durf ik ook al niet meer te maken. Keer en Margraten het blijft een gevoelige combinatie, maar op de fiets gaat het gebroederlijk samen.
Kenny Kleijnen vroeg me vorig jaar mee te gaan fietsen met jullie omdat ik toch wel begon na te laten. In Margraten kon ik gaan afbouwen en af en toe zouden we dan ook moeten wachten op fietsers met kleurrijk materiaal of doffe groene sokken. Dat leek me een goed idee.

Toch had ik het mij anders voorgesteld. De ene ligt te zeuren als ik geen kopwerk doe, terwijl mij altijd geleerd was me naar een klim toe te laten rijden door de knechten en op de klim het dan maar af moest maken. Heren van de A-ploeg het spijt me zeer en ik beloof beterschap voor komend jaar.

Wat me ook niet verteld werd door Kenny was dat er iemand 90% van de tijd voorop reed met een cadans van 80 maar op een snelheid van 35 km/u. Ik dacht alleen dat Peter Sagan dit kon, maar in Scheulder schijnt een ver familielid te wonen van Peter.
Na 20 jaar werd ik ook herenigd met Jan. Met Jan legde ik ooit de basis voor mijn hobby bij de post. Ik mocht met kilo’s post op de bagagedrager naar Groot Welsden fietsen en daarna nog even naar Termaar. Die van Keer konden ze wel de klote route geven, maar ik leerde er wel afzien.

Je went er ook aan dat een bepaalde persoon steeds weer tijd vindt om op Strava te reageren. Vooral voor het fietsen op de tacx toont deze persoon, die onderweg af en toe rare oergeluiden maakt, steeds weer enorm respect. Ik ga met koud en nat weer toch niet buiten fietsen terwijl ik binnen heerlijk voor de tv mijn conditie op peil kan houden en ook nog eens mijn fiets niet hoef te poetsen.

Wat me ook niet verteld werd, is dat ik met mijn 67 kilo niet eens tot de 3 lichtste renners van het peloton behoor. Dat er iemand van 55 jaar als voorbereiding op de marmotte ritten maakt waar ik duizelig van word. Dat er renners zijn die enorm afzien, maar er toch van blijven genieten. En anderen, als je denkt dat het even stilvalt, weer irritante speldenprikken beginnen uit te delen om je weer even wakker te schudden dat de vorm er nog niet is. Of dat er een is die onderweg zoveel ouwhoert dat hij met het gebruiken van die zuurstof Froome zou wegrijden op een Alpencol; zonder inhalatie van 30 astmapompjes nog wel.
Maar buiten alles wat mij niet verteld is, heb ik toch veel positiefs ervaren. Ik wil jullie dan ook vragen of ik alsjeblieft lid mag blijven. Jullie fietsen lekker hard, hebben geweldige routes, drinken slechts 1 pilsje na het fietsen (dat is in Keer echt wel anders), hebben respect voor elkaar, stoppen als iemand het zwaar heeft en wachten op elkaar.

Wat ik natuurlijk ook niet kan missen zijn de tags van Camille en Maurice op facebook bij elk dom filmpje van een of andere malloot die weer iets leuks op of met de fiets uitspookt. Of Puck die zowat wekelijks op de app langskomt en alle varianten van die geweldige sportvrouw.

Bedankt allemaal voor dit eerste seizoen enne, iech waor vanaovend in Mestreech es gar eine vaan Kier tege komp.

Etienne

 

Log in om reacties te zien of om een reactie te geven. Inloggen kan bovenaan en aan de rechterkant van het artikel.