Nieuwe damesploeg goed voorbereid de weg op

De nieuwe damesploeg van TC Vliegend Wiel kan voortaan onbezorgd de weg op. Dankzij een workshop van Robert Bootz en Winand van de Waarsenburg kunnen ze nu zelfstandig hun lekke banden vervangen. Tevens strooiden de A-ploegleden Robert en Winand met vele goede tips over "hoe goed voorbereid een rit aan te vangen". Ze beantwoordden vragen als: Welke reservespullen neem je allemaal mee? Hoeveel bar moet er in de banden? En welke kleding moet ik aan doen?

Op bezoek bij La Gileppe

Al jaren fietsen alle leden van onze vereniging langs de stuwdam La Gileppe in de buurt van Limbourg en Eupen. Omhoog als klim van 2,6 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5%. Of omlaag met recordsnelheden van boven de 75 km/h. Maar slechts enkele fietsers hebben tot nu toe ook de indrukwekkende stuwdam en het bijbehorende meer bezocht.

Geslaagde 2-daagse in de Eifel, met damesploeg!

De 2-daagse van onze vereniging in Rohren is een bijzondere editie geweest. Voor het eerst in de geschiedenis mochten we een damesploeg verwelkomen!

In april dit jaar zijn negen dames gestart als aspirantlid in onze vereniging, met als doel het oprichten van een damesploeg binnen TC Vliegend Wiel. De ploeg begint serieuze vormen aan te nemen, getuige de deelname van vier enthousiaste dames aan onze 2-daagse. Op de zaterdag hebben ze in de uitdagende omgeving van de Ruhrsee een rit gereden van 82 kilometer met bijna 2.000 hoogtemeters, een mooie prestatie!