Extra verslagen

Nieuws van de Paalmannen

Nieuws van de Paalmannen

Jongstleden dinsdag hebben Jean en ondergetekende (inderdaad, van tevoren de testvragen beantwoord en z.v.m. op anderhalve meter afstand) weer eens mooie en nuttige werkzaamheden aan de Meerssen-route en de gecombineerde Valkenburg–Shimano-route verricht. Enige nieuwe palen (bij) geplaatst en anderen weer eens vastgezet of teruggezet. Ook een op de route omgevallen boom en passant weer even opzij gezaagd. Ook zijn er weer diverse vernielde / gestolen / en inderdaad! grijs overgespoten! bordjes op de Meerssen-route gerepareerd, opgeschuurd, aangepast en vernieuwd. c.q. teruggeplaatst. De Meerssen-route blijft een moeilijke route (een onverlaat kuurt er zich nogal eens aan) maar wij houden paal en het lijkt er toch langzamerhand op dat hij (daardoor) de moed aan het opgeven is (hopen we). Oók op de Margraten-route hebben we nog een paal of wat hersteld. En er staan ook nog enkele werkzaamheden gepland. Dus zie je weer eens een verdwenen of vernielde paal, geef het aan ons dóór, dan gaan wij er weer vóór. En (moooooii! altijd mooi!) tijdens onze werkzaamheden op ‘De Dellen’ ook nog een van onze prominentste leden ontmoet; weliswaar op een E-Mountainbike maar toch een leuke ontmoeting! We mochten het tegen niemand zeggen (van die E-bike) en dat doen we dus ook niet! Waarvan akte!

SPortieve Mountainbike Fiets Groet – Jean en Hai


 

Bijna net zo mooi als de Tweedaagse

C-rit 3 Juni 2018: Bijna net zou mooi als de Tweedaagse
 
Deelnemers: Bert Aarts, Jo Willems en Hai Smitsmans
 
Van Margraten via Süb en Berg naar Rothem en Meerssen. En via de Slingerberg in Geulle, Catsop en de Adsteeg in Beek richting Schimmert. Gepauzeerd om een vogelstrontje te verwijderen, een banaan te eten en te filosoferen of die van ons op de Tweedaagse al op en of al op weg zouden zijn. Veel kermissen en veel processies onderweg. Na Schimmert (natuurlijk) naar Valkenburg en door tot in Wittem. In Wittem rechtdoor en achterlangs naar Gulpen, Via een pittige beklimming (bergje op en bergje af) een beklimming die niet eens op de kaart staat, naar Ingber, de Ingbergracht áf en tenslotte via Reimerstok en Termaar terug naar Margraten. Vanwege de drukte bij Dave, gepauzeerd bij d’r Put. Mooie Tocht. Bedankt Bert en Jo!
 
Afstand: precies 60 km - en een onbekend aantal pittige hoogtemeters (alsof Funs de route had uitgestippeld).  

Gulpen MTB Tocht

Op 12 maart hebben Agata en Jean de Gulpen MTB tocht gereden.Met de MTB heen, toen de 30 km gereden en met de MTB weer terug.

Niet dat we heel veel nieuwe paden gereden hebben, die kennen we intussen nagenoeg allemaal. Het was wel leuk, gezellig en heel goed weer. Onderweg zijn we goed verzorgd door de organisatie.

Groet, Jean

Five4Five Kankeronderzoek Limburg

Five4Five Kankeronderzoek Limburg
 
Vandaag 20 mei, bij uitstekende fietsweer, samen met de a.s. familie van de familie Thijssens, in het kader van ‘Kankeronderzoek Limburg’ 5 rondjes van 12,5 km gefietst, met 5 maal de Bukel (11%) 5 maal Banholtergrubbe (7%) 5 maal Mheerelindje (12%) en 5 maal Huisberg / Duijvenstraat (11%). In totaal met op- en afrijden 75 kilometer en met plusminus duizend hoogtemeters. Een mooie goed georganiseerde tocht waar heel veel belangstellende fietsers en (hard)lopers aan deelnamen. Op de kruispunten uitstekend ondersteund door de verkeerscontroleurs en met genoeg eten en drinken voor onderweg! En, last but not least, onderweg Hans van onze club TC Vliegend Wiel ook nog gezien; die dus eveneens deel uitmaakte van het ultra-sportieve deelnemersveld. Mooie tocht!
 
Hai

ATB-en in de Voerstreek

Ter info: ATB-en in de Voerstreek
Coördinaten, Coördinaten en nog eens...

Voor Het Geval Dat. Deelnemers: Jean en Hai

Vandaag (21 mei) hebben we weer een gedeelte van de paaltjes van de Blauw-Zwarte Voerenroutes van X/Y coördinaten voorzien. We hebben op deze palen aluminium strips bevestigd waarop deze coördinaten vermeld staan. Deze worden ter plekke – handmatig met een lettertang – en met behulp van een Garmin - uitgeprint en op de paaltjes bevestigd. Zou je (in de toekomst- en voor het geval dat) dus eens een keer ter plekke de hulpdiensten moeten inschakelen, dan kun je (dus) de coördinaten doorgeven die op het dichtstbijzijnde paaltje vermeld staan. Op deze wijze, is de bedoeling, weten de betreffende hulpdiensten je snel en effectief te bereiken. Nog niet alle ATB-paaltjes in de Voerstreek zijn van deze coördinaten voorzien, maar het is de bedoeling dat we dit in de komende weken zullen afmaken. En mocht je, onderweg in de Voerstreek tot de ontdekking komen dat je dorst hebt en je hebt niets te drinken.. geen waternood. Voor het geval dat, vlak bij de Mot is een drinkwaterfonteintje geplaatst dat bij een druk op de juiste knop lekker zuiver drinkwater spuit. Het water wordt weliswaar rechtstreeks uit de Mot gepompt maar omdat het tussendoor nog wordt voorzien van wateresters, blijkt de smaak toch voortreffelijk te zijn.